Сайт в режимі тестування та наповнення. Стара версія доступна за посиланням: old.shostka-rada.gov.ua

Вперше у Шостці пройде Михайлівський медовий ярмарок

22/11/19

Ціле літо пасічники Шосткинщини трудилися, наче бджілки, а восени вирішили трохи перепочити. І поки їх маленькі помічники-комахи гріються у купці в утеплених вуликах, бджолярі активно готуються до небаченого досі у нашому місті еко-фесту – Михайлівського медового ярмарку. Відбудеться він 24 листопада о 10-00 годині, біля Центру культури і дозвілля. Організатор Михайлівського медового ярмарку – громадська організація “Спілка бджолярів Шосткинщини”.

 

Як зазначає її голова Михайло Бондар, захід покликаний популяризувати продукцію бджільництва, а також нагадати суспільству про екологічну і господарську значимість бджоли. Тож, він запрошує взяти участь у ярмарку всіх, хто має медове господарство і шукає шляхи реалізації своєї продукції. “Запрошуємо всіх бажаючих взяти участь у ярмарку. Для цього звертайтеся до нашого офісу, який знаходиться за адресою: вул. Короленка, 35-А – “Спілка бджолярів Шосткинщини”. Можна також зв’язатися зі мною по телефону за номером (095) 903-21-57″, – повідомив він.

 

Медовий ярмарок має вразити шосткинців своїм масштабом та розмаїттям. В його рамках відбудеться церемонія освячення свічки, виготовленої з воску, зібраного з вуликів місцевих пасічників. “Цим ми хочемо вшанувати пам’ять бджолярів, які вже пішли з життя, але навчили нас своїй справі. Ми ж, у свою чергу, передамо ці знання наступникам”, – підкреслив Михайло Володимирович. Окрім цього, під час еко-фесту городяни та гості міста матимуть змогу насолодитися концертом, взяти участь в атракціонах, конкурсах, а також купити уподобані продукти бджільництва – мед, віск, свічки, прополіс, настоянки та вино. Ну, і звісно, всім охочим буде надана можливість продегустувати медові смаколики і не тільки. “Буде безкоштовне частування медовою ситою – напоєм з меду, і пригощання гарячим кулішем”, – проінформував пасічник. Мед та вироби з нього представлятимуть бджолярі Шостки та району, а також гості з Новгорода-Сіверського, Кролевця, Глухова та Сум.


Напередодні еко-фесту, 23-го листопада, до нашого міста завітають всесвітньовідомий медовар дід Василь та майстер бджільницької справи Валентин Смагін. О 14-00 у великій залі Шосткинської райдержадміністрації вони проведуть зустріч з громадою міста і району, під час якої поділяться секретами успішного бджільництва та розкажуть про тенденції розвитку медового ринку.
За словами Михайла Бондаря, якщо медовий ярмарок знайде відгук в серцях шосткинців, то матиме всі шанси стати традиційним у нашому місті.

 

Світлана КОВАЛЬЧУК